Belki Menülerinize Fikir Olur..?

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Günün Yemeği kategorisinde EsLim tarafından oluşturulan Belki Menülerinize Fikir Olur..? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 395 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Günün Yemeği
Konu Başlığı Belki Menülerinize Fikir Olur..?
Konbuyu başlatan EsLim
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan EsLim

EsLim

Yönetim
Grafiker
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
280
Tepkime puanı
382
Puanları
63
Konum
Forumkeyfi.Net
images - 2020-04-14T130408.455.jpeg
Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi İçin Malzemeler
  • Mücver için:
  • 1 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 1 kase ayıklanmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • 3/4 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Havuçlu Kabak Mücveri Tarifinin Püf Noktası
Mücver yaparken muhakkak kabağın suyunu sıkmalı ve tuzunu pişerken veya piştikten hemen sonra koymalısınız. Bu şekilde harcınız sulanmaz ve daha toplu bir mücver harcı elde etmiş olursunuz. Eğer buzdolabında bekletecekseniz harç sulanacaktır, pişirmeden un takviyesi yaparak harcı toparlayabilirsiniz.
Havuçlu Kabak Mücveri Tarifinin Pişirme Önerisi
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinde porsiyonladığınız mücverleri 180 derece 15-20 dakika kadar pişirebilirsiniz.

Havuçlu Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır?
*Kabağı
rendeleyin. Rendelenmiş kabakları avucunuza alarak iyice sıkın ve suyunun çıkmasını sağlayın. Eğer hala suyunu salıyorsa havlu peçete veya müslin bezle suyunu alın ve ardından geniş bir kase içerisine yerleştirin. *Havuçları soyun ve rendelenmiş kabaklara ekleyin. Ayıklanmış dereotunu da kaseye alın. *Yumurtayı harca ekleyip karıştırın. Ardından un, kabartma tozu ve karabiberi ekleyin ve tüm malzemeler birleşinceye dek karıştırın. *Tercihen yapışmaz bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Tava ısındıktan sonra mücver harcından tepeleme yemek kaşığı alarak tavaya dökün ve pişirmeye başlayın. *Her iki tarafı da hafifçe kızarana dek toplamda 6-7 dakika kadar pişirin. Mücver harcınız bitene dek işlemi tekrar edin. Sıcakken üzerine tuzunu serpiştirin ve ardından servis edin...

Afiyet Olsun ?
 
Son düzenleme: