Zeytinli Biberiyeli Ekmek Malzemeleri -5 su bardağı su -Yarım paket yaş maya -Yarım çay bardağı zeytinyağı -1 Kase zeytin -1 çay bardağı süt -1 tutam biberiye -Tuz - Su Biberiyeli zeytinli ekmek için tarifimiz için geniş bir kaseye 5 su bardağı unu boşaltıyoruz. Üzerine biraz tuz serpiyoruz karıştırıyoruz. Unun ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortaya yarım paket yaş mayayı koyuyoruz. Zeytinyağı ve sütüde ortaya boşaltıyoruz. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleride doğrayarak ortaya alıyoruz. İnce kıyılmış biberiyeleride ilave ediyoruz. Birazda ılık su döküyoruz. Un almadan ortadaki sıvı malzemeleri karıştırıyoruz. Ortadaki malzemeler harmanlandıktan sonra yavaş yavaş unuda alarak yoğurmaya devam ediyoruz. Hamurun kıvamına göre azar azar ılık su ilave ediyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Hazırladığımız hamuru toparlıyoruz. Kaseye alıyoruz. Üzerine streç film kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine biberiyeli zeytinli ekmek hamurunu yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Deneyenlere Afiyet Olsun ☺
Son düzenleme: