Ege bolgesinden manlama

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yöresel Yemekler ve Dünya Mutfağı kategorisinde DeNiZ tarafından oluşturulan Ege bolgesinden manlama başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 408 kez görüntülenmiş, 2 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yöresel Yemekler ve Dünya Mutfağı
Konu Başlığı Ege bolgesinden manlama
Konbuyu başlatan DeNiZ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeNiZ

DeNiZ

Yönetim
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
2,081
Tepkime puanı
3,189
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim.Com
manlama-site2.jpg
Manlama Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 yemek kaşığı tereyağı(2 yemek kaşığı kıymalı harç için)
  • 1/2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 dal maydanoz(doğranmış)
  • 1 adet yufka
  • Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:
  • 1 çay bardağı süt

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tavada tereyağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kıymayı da ekleyip, suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
  3. Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra karıştırın ve son olarak doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
  4. Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkayı hafif ıslatın.
  5. Yufkanın tam ortasına kavurduğunuz kıymalı harcı kare şeklinde yayın.
  6. Önce üstten, sonra alttan kıymanın üzerine doğru katlayın.
  7. Süt-sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla kalan yufka yüzeylerinin üzerine kare şeklinde katlanana kadar sürün.
  8. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyup arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  9. Üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı dökerek servis edin.
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
380
Tepkime puanı
4,862
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
Ekli dosyayı görüntüle 2976
Manlama Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 yemek kaşığı tereyağı(2 yemek kaşığı kıymalı harç için)
  • 1/2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
  • 200 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 dal maydanoz(doğranmış)
  • 1 adet yufka
  • Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:
  • 1 çay bardağı süt

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ

Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bir tavada tereyağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Kıymayı da ekleyip, suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
  3. Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra karıştırın ve son olarak doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
  4. Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkayı hafif ıslatın.
  5. Yufkanın tam ortasına kavurduğunuz kıymalı harcı kare şeklinde yayın.
  6. Önce üstten, sonra alttan kıymanın üzerine doğru katlayın.
  7. Süt-sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla kalan yufka yüzeylerinin üzerine kare şeklinde katlanana kadar sürün.
  8. Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyup arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
  9. Üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı dökerek servis edin.
Eline sağlık asksim?