Evde Kokoreç Usulü Tavuk Tarifi'nin Malzemeleri

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Deniz Ürünleri kategorisinde DeNiZ tarafından oluşturulan Evde Kokoreç Usulü Tavuk Tarifi'nin Malzemeleri başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 266 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Deniz Ürünleri
Konu Başlığı Evde Kokoreç Usulü Tavuk Tarifi'nin Malzemeleri
Konbuyu başlatan DeNiZ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeNiZ

DeNiZ

Yönetim
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
2,081
Tepkime puanı
3,188
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim.Com
  • 3 adet tavuk kalça (but) kemiksiz
  • 4 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • Yeterince ayçiçek yağı
Baharatlar:

  • Kimyon, pul biber, kekik, tuz, karabiber, kirimizi toz biber
  • Damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz

Evde Kokoreç Usulü Tavuk Tarifi'nin Yapılışı​

  1. Öncelikle malzemeleri incecik doğrayalım. Tavukların dersini alin ve doğrayabildiğiniz kadar küçük küçük doğrayın.
  2. Sivri biber ve domatesleri ince ince kıyın. İster sarımsağı rendeleyin veya benim gibi ince doğrayan.
  3. Tavayı ocağa alın ve bir miktar sıvı yağ̆ ilave ederek ısıtın. Daha sonra tavukları atarak sotelemeye başlayın.
  4. Tavuklar renk değiştirdikten sonra biberleri ve sarımsağı ilave edin.
  5. Biberler de yumuşamaya başlayınca domatesleri tavaya ekleyin.
  6. Malzemeyi bir güzel harmanlayarak kavurmaya devam edin.
  7. En son bu lezzet şölenine tuz ve diğer baharatları ekleyin.
  8. Baharatların miktarını kendi damak zevkinize göre ekleyin.
  9. Ocaktan aldığınız tavuk kokoreçleri isterseniz dürüm yaparak isterseniz de kendi yaptığınız minik ekmeklerle arasına koyarak servis edebilirsiniz.Afı̇yet olsun.
  10. nyt-up-7508223_recipe-2020-09-06-20-13-56.jpg