Gülümsemek, güler yüzlü olmak

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde İslami Forum kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan Gülümsemek, güler yüzlü olmak başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 247 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı İslami Forum
Konu Başlığı Gülümsemek, güler yüzlü olmak
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
Hazret-i Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Çok gülmeyin, çünkü çok gülmek kalbi öldürür"

Gülümsemek, güler yüzlü olmak ve az gülmek sünnettir. Bunlarda sadaka sevabı vardır. Bunlar kalbe hayat verir. Ruha huzur verir. İnsanları kaynaştırır, insanlar arasında güven, sıcaklık ve yakınlaşma meydana getirir. Dostlukları arttırır. Düşmanlıkları öldürür, husumeti kırar. Kırgınlıkları önler. Şeytandan gelen kini, nefreti, öfkeyi, kızgınlığı, küskünlüğü söndürür ve yok eder.

Çok gülmek, kahkahayla gülmek, yapmacık gülmek, boş yere gülmek, alay edici, incitici ve küçümseyici gülmek ve boş ve batıl şekilde güldürmek ise derece derece yasaklanmıştır.

Kahkaha ile çok gülmek ruha zarar verdiği gibi, gülümseme de hayat verir. Örneğin yeteri kadar sulanan bir meyve ağacı en güzel meyvelerini verir, fazla sulanınca yani suya boğunca kurumaya yüz tutar.

Demek ki, çok gülmek kalbi katılaştıran, ahireti unutturan bir davranış olarak değerlendirilmiş, bundan dolayı da gülümsemek ve az gülmek tavsiye edilmiştir.