Hafif Elmalı Kup

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Reçel Tarifleri ve Tatlılar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan Hafif Elmalı Kup başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 251 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Reçel Tarifleri ve Tatlılar
Konu Başlığı Hafif Elmalı Kup
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
Elmalı Kup Tarifi İçin Malzemeler
4 adet orta boy elma
1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya özütü
200 gram yulaflı bisküvi
1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Elmalı Kup Tarifinin Pişirme Önerisi
Bisküvileri bir parça daha ıslatması adına sote elma karışımına taze sıkılmış portakal suyu ekleyip bir süre daha çektirebilirsiniz.

Elmalı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Bol suda yıkayıp dört eşit parçaya böldüğünüz elmaların çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla harmanladığınız elma küplerini geniş tabanlı bir tencereye aktarın.
Esmer şeker eklediğiniz elma küplerini, suyunu salıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte soteleyin.
Tarçın ve az miktarda vanilya özütü katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Yulaflı bisküvileri küçük parçalara bölün, arzuya göre mutfak robotundan geçirip küçük parçalar haline getirin. İnce çekilmiş ceviz içiyle harmanlayın.
Cam servis bardaklarına; bir kat bisküvi kırığı, bir kat sotelenmiş elma ekleyip beş katlı tatlılar hazırlayın. Sınırlı sayıda malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz tatlıyı bekletmeden servis edin.
Elmalı Kup Tarifinin Servis Önerisi
Elma kuplarını çırpılmış krema ya da dondurma eşliğinde servis edebilir, küçük bir yaramazlık yaparak arzu ettiğiniz kuru yemişleri de katabilirsiniz.
Afiyet olsun :)