M
MeLiS
Ziyaretçi
Karamel Şerbetli Revani
.
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 türk kahvesi fincanı irmik
1.5 su bardağı un
1limon kabuğu rendesi
2 kabartma tozu
1 paket vanilya
.
*Yumurtayı şekerle iyice köpürtün. *Yoğurt sıvıyağ irmik ekleyip karıştırmaya çırpma teli ile devam edin. *Un kabartma tozu vanilyayı eleyin karışıma ilave edin spatula ile karıştırın. *Kare borcamı yağlayın karışımı dökün 170 derecede. 45 dk kızarana dek pişirin. *(keki tamamen soğutun)
.
Şerbeti için;
*3.5 su bardağı şekeri çelik tavaya koyun ocakta orta hararette tahta kaşık kullanarak eritin. *4 su bardağı sıcak suyu dikkatli bir şekilde şekere ilave edin tavanın üzerine gazete kapatarak suyu ilave edebilirsiniz çünkü çok sıçrıyor! *Şeker tamamen eriyene kadar ocakta bekletin. 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin şerbeti 4dk bekletin revaninin üzerine kepçe ile hepsini dökün. Borcamın üzerine bir tepsi kapatın(5dk) revaniniz servise hazır kaymakla servis edin
.
3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 türk kahvesi fincanı irmik
1.5 su bardağı un
1limon kabuğu rendesi
2 kabartma tozu
1 paket vanilya
.
*Yumurtayı şekerle iyice köpürtün. *Yoğurt sıvıyağ irmik ekleyip karıştırmaya çırpma teli ile devam edin. *Un kabartma tozu vanilyayı eleyin karışıma ilave edin spatula ile karıştırın. *Kare borcamı yağlayın karışımı dökün 170 derecede. 45 dk kızarana dek pişirin. *(keki tamamen soğutun)
.
Şerbeti için;
*3.5 su bardağı şekeri çelik tavaya koyun ocakta orta hararette tahta kaşık kullanarak eritin. *4 su bardağı sıcak suyu dikkatli bir şekilde şekere ilave edin tavanın üzerine gazete kapatarak suyu ilave edebilirsiniz çünkü çok sıçrıyor! *Şeker tamamen eriyene kadar ocakta bekletin. 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin şerbeti 4dk bekletin revaninin üzerine kepçe ile hepsini dökün. Borcamın üzerine bir tepsi kapatın(5dk) revaniniz servise hazır kaymakla servis edin