☆☆☆ Kendini Bilmek ..☆☆☆

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Fotoğraf, Resim Galerisi kategorisinde Esra_Liman tarafından oluşturulan ☆☆☆ Kendini Bilmek ..☆☆☆ başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 705 kez görüntülenmiş, 5 yorum ve 5 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Fotoğraf, Resim Galerisi
Konu Başlığı ☆☆☆ Kendini Bilmek ..☆☆☆
Konbuyu başlatan Esra_Liman
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Üye silindi 15

Esra_Liman

Admin
Kayıtlı Üye
Yönetim
Grafiker
Katılım
30 Mar 2020
Mesajlar
171
Tepkime puanı
394
Puanları
63
Konum
Ok
6’ncı yüzyılda yaşayan ve halkın kendini tanrılaştırdığı Yedi Bilge arasında yer alan Spartalı Khilon tarafından ilk kez Delfi’deki Apollon Tapınağı’na yazılmıştır şu sözler: “Kendini Bil.”

kendini bilmek insan
Khilon’dan sonra gelen öteki düşünürler bu sözden önemli ölçüde etkilenirler. Platon ise Khilon’un kullandığı bu sözü şöyle şekillendirir: “Sadece bir insan olduğunu bil.”

Aristoteles’e göre bütün insanlar bilmek ister. Bu varoluşun getirdiği insan gereksinimlerinin en temelidir. İnsanoğlunun varlığını sürdürebilmek, kendini var edebilmek ve kendine bir dünya kurabilmek içindir bilme çabası.

Sokrates, iki sözcüğün buyruğundan oluşan “Kendini Bil” sözünü söylerken insan için bilginin önemine ve bilme uğraşının kendini bilmekle olan bağlantının etik sorunları da kapsadığına işaret eder.

Burada önemli olan şudur: Bilginin olmadığı yerde ciddi bir bilgisizlik vardır. Dünyada pek çok sorun insanın bilme konusunda kendini hem yetersiz hem de geliştirememiş olmasından kaynaklanmaz mı?

Bu nedenledir ki, insanın en büyük yanılgısı, aslında bildiğini sanmasıdır. Sokrates’in dostlarından biri bir kahine, insanların en bilgesinin kim olduğunu sormuş. Kahin aniden “Sokrates” diye yanıt vermiş. Oysa Sokrates: Bildiğim tek bir şey var, o da hiçbir şey bilmediğimdir, diyen biridir. Mesaj Sokrates’e ulaşınca filozof ondaki hikmeti ortaya çıkarmak için insanları sorgulamaya başlamış. Sonunda kahinin söylediğinin doğru olduğunu anlamış. Çünkü görmüş ki insanlar hayatın anlamıyla ilgili sağlam bir kavrayıştan yoksun olduklarını gibi, bu durumun farkında bile değillermiş.
images (5).jpegimages (4).jpegimages (6).jpegimages (7).jpeg
 

KadiR

Yönetim
Katılım
24 Mar 2020
Mesajlar
2,011
Tepkime puanı
2,186
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim
emegıne saglık kardeş