?Kiraz sapı çayı faydaları

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Genel Sağlık ve Püf Noktalar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan ?Kiraz sapı çayı faydaları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 251 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Genel Sağlık ve Püf Noktalar
Konu Başlığı ?Kiraz sapı çayı faydaları
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
?Kiraz saplarını atmiyoruz


?İdrar söktürücüdür ve ödem atıcıdır. ...

?İdrar yolu enfeksiyonlarını engeller. ...

?Regl ağrılarını azaltır. ...

?Börek taşı oluşumunu engeller.


Ve bir çok hastalığa faydalıdır biiznillah

Çayı yapılıp içilir kür olarak Allah şifalar versin Amin ?

Yüksek oranda A, B1 ve C vitamini içeren kirazın sadece kendisi değil sapı, ağacının kabuğu ve yaprakları da sağlığa faydalıdır. Kiraz yedikten sonra saplarını kullanabilirsiniz; kiraz sapını gölgede kurutarak daha sonra çay yapabilirsiniz.

Kiraz Sapı Çayı Yapılışı: 1 büyük bardak kiraz sapı çayı için 1 yemek kaşığı kurutulmuş sap kullanabilirsiniz. Kaynamış suyu kiraz saplarının bulunduğu bardağa döktükten sonra 5 dakika demlemeniz yeterli.


Kiraz Sapı Çayının Faydaları: Sakinleştirici etkisi vardır. Susuzluğu giderir. Böbreklere faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Kanı temizler. Böbrek taşı oluşumunu geciktirir. Kolesterolün düşürülmesine yardımcıdır. Fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur. Karaciğere faydalıdır. Kilo vermeye yardımcıdır. İdrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Kullanılır?: Kiraz sapı çayı ülkemizde genel olarak kilo vermek için tüketiliyor. Aslında yakılması zor yağların metabolize edilerek vücuttan atılmasını sağladığı yönünde bazı bilgiler mevcut ancak yeterince bilimsel araştırma olmadığı için “kiraz sapı çayı zayıflatır” demek pek doğru olmaz. Ancak kiraz sapının idrar söktürücü etkisi fazla suyun atılmasını sağladığı için tartıda avantaj sağlayabilir. Kiraz sapının bir diğer özelliği ise yüksek tansiyonu düşürerek kalbin ve damarların aşırı zorlanmasını önlemesidir. İdrar söktürücü etkisiyle böbrek taşı oluşumunu önlüyor, detoks etkisi yaratarak toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı oluyor.


Kiraz saplarını bol suyla yıkadıktan sonra gölge bir ortamda bir kaç gün bekleterek kurutun. Sapların daha sonra küflenmemesi için iyice kuruması önemli. Saplar kuruduktan sonra her büyük çay bardağı için 1 yemek kaşığı (15-20 adet) ölçüsünü kullanabilirsiniz. Kiraz saplarını kaynatmayın, sapları bardağa koyduktan sonra kaynar suyu döküp demleyin.

dakika demlemeniz yeterli olacaktır. Demleme süresini uzatırsanız çayın tadı acılaşabilir. Ekstra C vitamini için çayı taze sıkılmış limonla tatlandırabilirsiniz. Eğer kiraz sapını aktardan, hazır olarak alacaksanız çok kararmış (koyu kahverengi olmuş) dönmüş ve incelmiş sapları almayın. Kurutulmuş veya hazır kiraz saplarını nem almayan, kuru ve direk güneş ışığı almayan bir ortamda muhafaza edin

Kiraz sapı çayının bu sağlığa faydalarından yararlanmak için sabah kahvaltısından ve akşam yemeğinden önce 1’er bardak içebilirsiniz. Fazla tüketimi vücudun susuz kalmasına neden olabileceği için aşırıya kaçmayın. Ayrıca ishalken ve düşük tansiyon şikayetiniz varsa kiraz sapı çayı önerilmemektedir.