Kıymalı Puf Börek Tarifi

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur işleri, Makarna ve Pilavlar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan Kıymalı Puf Börek Tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 313 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur işleri, Makarna ve Pilavlar
Konu Başlığı Kıymalı Puf Börek Tarifi
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
Kıymalı Puf Börek Tarifi
Malzemeler;
3 yufka
500 gr yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet rendelenmiş patates (çiğden)
2 sivri biber
1 kapya biber
Tuz,karabiber, yenibahar,toz kırmızı biber
Sos için;
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı sirke
1 su bardağı sıvıyağ ( 200 ml)
Üzerine;
1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Kıymayı tencereye alın ve rengi dönüp suyunu çekene kadar kavurun.
Suyunu çeken kıymaya ince doğranmış soğan ve biberleri de ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin.
Rendelenmiş patatesler ile tuz ve baharatları ilave edip 3-5 dakika daha kavurup ocaktan alın. ( Börek fırında da pişeceği için patatesleri tamamen pişirmenize gerek yok.)
Böreğin sosu için, un, sirke ve sıvıyağı karıştırın.
1 adet yufkayı açın,üzerine kaşıkla sostan dökün ve fırça ile sosu her tarafına yayın.
Yufkayı karşılıklı olarak ortada buluşturun.(kare ola şekilde olarak katlayın.)
4 ortaya kıymalı karışımdan koyun ve ortadan kare olacak şekilde kesin.
Parçaları karşılıklı katlayarak kare börekler hazırlayın.
Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayın.
Börekleri pişirme kağıdı serili tepsiye alın. Böreklerin üzerine yoğurta karıştırdığınız yumurta sarısı sürüp,susam çörekotu serpiştirip 180 derecede pişirin.