Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1paketkrema(200 ml)
- 400grammantar
- 3,5su bardağısu
- 1adetsoğan
- 1tepeleme yemek kaşığıun
- 3yemek kaşığısıvı yağ
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 1çay kaşığıtuz
- 1çay kaşığıkarabiber
Servisi için:
- 4daldoğranmış maydanoz
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üzerlerini nemli bir bez yardımıyla temizlediğiniz mantarları küçük parçalar ya da ince dilimler halinde kesin. Kuru soğanı küçük küpler halinde kesin.
- Sıvıyağ ve tereyağını bir tencereye koyup soğanı kavurun.
3. Daha sonra mantarları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun.
4. Daha sonra unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Kremalı Mantar Çorbası Tarifinin Püf Noktası
Unu, kısık ateşte ve sürekli karıştırarak kavurmaya özen gösterin. Aksi takdirde yanıp rengi değişecektir.
5. Ardından kremayı ekleyin ve orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.
6. 3,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve altını kısıp 10 dakika daha kaynatın.
7. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber ve maydanozu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanız servise hazır olacaktır.
8. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.