M
MeLiS
Ziyaretçi
Kuymak Tarifi İçin Malzemeler
6 yemek kaşığı mısır unu
1 büyük su bardağı sıcak su
1 tutam tuz
1 kase kaşar peyniri
5 yemek kaşığı tereyağı
Kuymak Tarifinin Püf Noktası
Yağın yanmamasına dikkat edin.
Kuymak Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirirken yağın ve suyun az geldiğini hissederseniz ekleyebilirsiniz.
Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaşarlarınızı doğrayın veya rendeleyin bir köşeye koyun.
Yağı tavaya alıp yakmadan eritin.
Ardından unu koyun ve karıştırın.
Tamamen karıştıktıktan sonra suyu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından peyniri ekleyin. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edin.
Kuymak Tarifinin Servis Önerisi
Servis tabağında veya hazırladığınız tavada servis edebilirsiniz.
6 yemek kaşığı mısır unu
1 büyük su bardağı sıcak su
1 tutam tuz
1 kase kaşar peyniri
5 yemek kaşığı tereyağı
Kuymak Tarifinin Püf Noktası
Yağın yanmamasına dikkat edin.
Kuymak Tarifinin Pişirme Önerisi
Pişirirken yağın ve suyun az geldiğini hissederseniz ekleyebilirsiniz.
Kuymak Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaşarlarınızı doğrayın veya rendeleyin bir köşeye koyun.
Yağı tavaya alıp yakmadan eritin.
Ardından unu koyun ve karıştırın.
Tamamen karıştıktıktan sonra suyu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından peyniri ekleyin. Sonrasında dilediğiniz gibi servis edin.
Kuymak Tarifinin Servis Önerisi
Servis tabağında veya hazırladığınız tavada servis edebilirsiniz.