Mantı Tadında Rulo Köfte Tarif

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Et, Tavuk ve Deniz Ürünleri kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan Mantı Tadında Rulo Köfte Tarif başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 344 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 1 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Et, Tavuk ve Deniz Ürünleri
Konu Başlığı Mantı Tadında Rulo Köfte Tarif
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aybala
M

MeLiS

Ziyaretçi
Mantı Tadında Rulo Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Rulo Köftesi İçin:
450 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
1 diş sarımsak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet yufka
Yufka Sosu İçin:
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Salça Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
Üzeri İçin:
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber

Mantı Tadında Rulo Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Köfteyi hazırlamak için; derin bir kasede kıyma, soğan, sarımsak, galeta unu, tuz, kimyon, zeytinyağı ve karabiber ekleyip güzelce yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını iki eşit parçaya bölün. Yufka sosunu hazırlamak için; bir kasede çırpılmış yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırın.


1 adet yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız yufka sosundan bir miktar yufkanın üzerine koyun ve fırça yardımıyla, sos her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yayın.
Kıyma ahrcının yarısını küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yayın ve rulo halinde sarın.
Rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesin. Aynı işlemleri diğer yufkaya da uygulayın.Üze
Salça sosunu hazırlamak için; bir tavada tereyağını eritin. Üzerine salçayı ilave edip kavurun.
Kavrulan salçanın üzerine su ilave edin ve karıştırın. Son olarak pul biber ve sumak ile tatlandırıp ocaktan alın.
Fırın kabına hazırladığınız salça sosunu yayın. Üzerine hazırladığınız rulo yufkaları dizin ve kalan yufka sosunuz varsa yufkaların üzerine gezdirin. 185 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pişmiş olan rulo mantınıyı sıcak olarak servis tabağına alın. Yoğurt, pul biber ve nane ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun :)
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
380
Tepkime puanı
4,866
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
Mantı Tadında Rulo Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Rulo Köftesi İçin:
450 gram orta yağlı dana kıyma
1 adet soğan(rendelenmiş)
1 diş sarımsak(ezilmiş)
2 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
2 adet yufka
Yufka Sosu İçin:
1 su bardağı çırpılmış yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Salça Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı sumak
Üzeri İçin:
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber

Mantı Tadında Rulo Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Köfteyi hazırlamak için; derin bir kasede kıyma, soğan, sarımsak, galeta unu, tuz, kimyon, zeytinyağı ve karabiber ekleyip güzelce yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını iki eşit parçaya bölün. Yufka sosunu hazırlamak için; bir kasede çırpılmış yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırın.


1 adet yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız yufka sosundan bir miktar yufkanın üzerine koyun ve fırça yardımıyla, sos her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yayın.
Kıyma ahrcının yarısını küçük parçalar halinde yufkanın üzerine yayın ve rulo halinde sarın.
Rulodan 2 parmak kalınlığında parçalar kesin. Aynı işlemleri diğer yufkaya da uygulayın.Üze
Salça sosunu hazırlamak için; bir tavada tereyağını eritin. Üzerine salçayı ilave edip kavurun.
Kavrulan salçanın üzerine su ilave edin ve karıştırın. Son olarak pul biber ve sumak ile tatlandırıp ocaktan alın.
Fırın kabına hazırladığınız salça sosunu yayın. Üzerine hazırladığınız rulo yufkaları dizin ve kalan yufka sosunuz varsa yufkaların üzerine gezdirin. 185 derece ısıtılmış fırında, üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pişmiş olan rulo mantınıyı sıcak olarak servis tabağına alın. Yoğurt, pul biber ve nane ile birlikte servis edin.

Afiyet olsun :)
Uff uemekler süper ((; ellerine sağlık Melis cim