Masum Tatli(: Kayısılı Yulaf Topları

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Reçel Tarifleri ve Tatlılar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan Masum Tatli(: Kayısılı Yulaf Topları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 241 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Reçel Tarifleri ve Tatlılar
Konu Başlığı Masum Tatli(: Kayısılı Yulaf Topları
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
Kayısılı Yulaf Topları Tarifi İçin Malzemeler
15 adet kuru kayısı
6 adet hurma
1/2 su bardağı yulaf
2 çay kaşığı tarçın

Kayısılı Yulaf Topları Tarifinin Pişirme Önerisi
Daha fazla tatlandırmak isterseniz içerisine bal ilave edebilirsiniz. Kayısılarınızı gün kurusu ya da sarı kayısı olarak da tercih edebilirsiniz.

Kayısılı Yulaf Topları Tarifi Nasıl Yapılır?
Kuru kayısıları ve hurmaları bir kabın içerisine alın. Yumuşaması için üzerine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bekletin.
Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın. İyice kurulayın.
Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Kayısı ve hurmaları gelişigüzel doğrayın.
Mutfak robotuna önce yulafı ekleyin, incelinceye dek çekin. Ardından doğradığınız kuru meyveleri ilave edin. Yulaf ve meyveler homojen bir hal alana kadar robotta çekmeye devam edin.
Karışım çok kuruysa azar azar su ekleyerek çekmeye devam edin.
Karışımı geniş bir kabın içerisine alın tarçın ilave ederek bir spatula yardımıyla karıştırın.
Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serin. Yulaflı karışıma dilediğiniz boyutlarda elinizle şekil verin ve yağlı kağıdı serili tepsinin üzerine dizin. Şekil verirken ellerinizi ıslatırsanız daha kolay şekil verebilirsiniz.
Buzdolabında en az 1 saat tercihen 3-4 saat dinlendirin. Afiyetle yiyin.:)