Midye baklava tarifi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Reçel Tarifleri ve Tatlılar kategorisinde DeNiZ tarafından oluşturulan Midye baklava tarifi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 424 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 3 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Reçel Tarifleri ve Tatlılar
Konu Başlığı Midye baklava tarifi
Konbuyu başlatan DeNiZ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Aybala

DeNiZ

Yönetim
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
2,081
Tepkime puanı
3,189
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim.Com
shopping.jpeg

Yapımı için malzemeler
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • Nişasta
  • Ceviz veya Antep fıstığı
Üzeri için:
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Midye baklava tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu ocakta kaynatıp hazır olmadan önce limon suyunu ilave edin.
İlave ettikten sonra 10 dakika kaynatın ve daha sonra ılınmaya bırakın.
Tatlıyı hazırlamak için sıvı yağı, yoğurt, yumurta, sirkeyi bir kaba koyun ve karıştırın.
Üzerine yavaş yavaş kabartma tozunu ve 2 bardak unu ekleyip karıştırın.
Hamurunuzu kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğururken 1 bardak daha un ilave edin.
Hamur hazır olduğunda 12 eşit parçaya ayırın ve 30 dakika bekletin.
Dinlenmiş hamur parçalarının üstüne nişasta dökün ve bir tatlı tabağı boyutunda açın.
Her bir açılmış parçanın arasına nişasta koyup üst üste dizin.
En üstteki parçaya nişasta dökmeyin ve yufkanızı büyük bir yufka olana kadar dikkatlice açın.
Oklavayla büyüyen yufkanızı sıkıca sarıp rulo haline getirin ve rulo hamuru parmak kalınlığında dilimleyin.
Kestiğiniz bu parçaları da çay tabağı büyüklüğünde açıp içine ceviz koyup midye gibi kapatın.
Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırıp ılıkken tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine dökün ve fırçayla iyice yayın.
Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında üstleri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardığınızda ılık şerbetinizi üzerine dökün.
Tatlılar şerbeti iyice çektiğinde keyifle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...j
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
377
Tepkime puanı
4,862
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
Eline sağlık askisim
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
377
Tepkime puanı
4,862
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
??