Motosiklet Kaskları

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Motosiklet Dünyası kategorisinde The Punisher tarafından oluşturulan Motosiklet Kaskları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 358 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Motosiklet Dünyası
Konu Başlığı Motosiklet Kaskları
Konbuyu başlatan The Punisher
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan The Punisher

The Punisher

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Haz 2020
Mesajlar
418
Tepkime puanı
260
Puanları
63
Konum
Kastamonu
Motosiklet kaskı nedir ?

Her türlü motosiklet sürücüsünün kullanması gereken, kanunen de mecburi kılınan, başı korumaya yönelik ekipmandır.


Motosiklet kasklarının temel yapısı ve işlevi.

Motosiklet kaskları temelde 4 yapıdan oluşur.


main-qimg-3974d8bcafb9aeebe3f5efb83d96127c



Dış yüzey (Shell)
Şok emici iç yüzey (Protective Padding)
Yüzün ve kafanın temas ettiği ped ( Comfort Padding )
Bağlayıcı yardımcılar
- çene kayışı (Protection System - Chin Strap )


Herhangi bir kaza anında, kaskın ilk temas ettiği yer Dış yüzeydir. Bu yapı mümkün olduğunca sert olan malzemelerden yapılır. Dış Yüzeye alınan darbe, alt katmanlarda kafaya iletilmeden dağıtılabilsin diye hemen altında Şok emici iç yüzey bulunur. Ve onun da altında normal yüzey vardır.

Kaskların sağlıklı kullanılabilmesi için, tam ölçülerinize göre kask seçmeyi unutmayın. Söz konusu olan kafanızın ve doğal olarak beyninizin korunmasıdır. Bunun için, olabildiğince en yüksek kaliteli kaskları seçmeyi unutmayın. Başlangıç için alınan bir kask, düşük cc bir motosiklet fiyatında olabilir. Ancak unutmayın. Motosikleti yeniden satın alabilirsiniz. Ama kafanızı alamazsınız. :)

Herhangi bir darbeden sonra kaskın durumu.

Kaskınız ile bir kaza atlattıysanız, ve kaskınızın durumunun iyi olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünmenizde yarar var. Kaskın dış kabuğundaki küçük çatlaklar, ileride yaşayabileceğiniz kazalarda kaskın tüm işlevini kaybetmesine neden olabilir. Eğer kaskınızı masadan dahi düşürüp çatlattıysanız, bir daha kullanmayınız.

Kaskınız kafanızdayken bir kaza atlattıysanız, ve kaskın dış görünüşünde bir problem olmadığını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Büyük ihtimalle darbe anında şok emici (koruyucu) pad işlevini yitirmiştir. Aynı yerden alınacak en ufak bir darbede, kafanızı korumayacaktır.

Kaskınızı hiç kullanmasanız bile, 2 yılda bir değiştirin. Dış yüzeyi ne kadar güzel görünse de, iç katmanlarında zamana bağlı aşınma, işlevini yitirme, kalitesini yitirme gibi durumlar söz konusu olabilir. Çene kayışları, sabitleyiciler eskiyebilir.


Kaskınız kafanızdayken kaza yaptıysanız, bilinciniz açık ise, yardıma gelen vatandaşlara kaskınızı çıkarmamaları, boynunuzu hareket ettirmemeleri yönünde uyarıda bulunun. Ve her ihtimale karşı, kaskınızın üzerinde, görünebilir bir yere " kaskımı çıkarma " notu ekleyin.

Bilinçsizce çıkarılmaya çalışılan kasklar, zedelenmiş boynunuzdaki hasarı daha da büyük boyutlara taşıyabilir. Sağlık personelinden başka birinin dokunmaması gerekir.
1000x1000_149d9d505c5c2b9c2df2cef1a73774d6.jpg