RUHU ADANALI MAKARNA

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Yöresel Yemekler ve Dünya Mutfağı kategorisinde Prenses tarafından oluşturulan RUHU ADANALI MAKARNA başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 1,116 kez görüntülenmiş, 17 yorum ve 5 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Yöresel Yemekler ve Dünya Mutfağı
Konu Başlığı RUHU ADANALI MAKARNA
Konbuyu başlatan Prenses
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Prenses

Prenses

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Mar 2020
Mesajlar
710
Tepkime puanı
1,068
Puanları
93
Konum
istanbul
İçindekiler
MAKARNASI İÇİN:
1 paket burgu makarna
6 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaş karabiber
2 litre acı şalgam suyu
2/3 bağ taze soğan
Yarım bağ roka
KÖFTE KEBABI İÇİN:
250 gr tek çekim yağlı döş kıyma
2 adet acı sivri biber
3 adet tatlı sivri biber
Yarım kırmızı acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
ÜZERİNE:
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

8 adet yassı tahta şişi birkaç saat öncesinden suya bırakıp ıslatın. Böylece tavada pişerken şişler yanmayacak.
2 litre acı şalgam suyunu geniş bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın.
İçine 6 diş sarımsağı kıyıp ekleyin.
Şalgam kaynayınca içine 1 paket burgu makarnayı ilave edin. Burgu makarna tırtıklı olduğu için sosu arasına girebiliyor ve böylece hem sosun hem makarnanın tadını çok güzel alabiliyorsunuz.
Kaynayan şalgam suyuna 1 paket burgu makarnayı tencereye ekleyin ve tekrar kaynayana kadar kapağını kapatın.
Paket üzerinde yazan pişirme süresine göre pişirin. Bizim pakette 11 dakika yazıyor o yüzden 11 dakika pişireceğim.
Bu sırada tercihen dikdörtgen bir döküm tavayı ocağa koyup ısıtmaya başlayın. Adana kebap esintili köfte için yarım kırmızı acı biberi, 2 adet acı sivri biberi, 3 adet tatlı sivri biberi ve 2 diş sarımsağı zırhtan geçirir gibi bıçakla incecik kıyın.
250 gr tek çekim dana döş kıyma ile karıştırıp yoğurun. Kıymayı isterseniz %30 kuzu %70 dana olarak da olabilirsiniz. Böylece daha da yağlı bir kıymanız olacaktır. Birer çay kaşığı pul biber ve tuz ilave edin.
Ardından harcı 8 eşit bezeye ayırın.
Bu sırada pişen harika renkli makarnayı süzüp biraz soğuması için bekletin. Eğer arada çok vakit geçer de makarnalar birbirlerine yapışırsa haşlama suyunu üzerinden bir kepçe ile biraz geçirip parçalanmadan ayırabilirsiniz.
Her bir bezeyi tekrar ikiye bölüp bir şişte iki küçük köfte- kebap olacak şekilde şişlere takın.
Takarken elinizin ayasını ıslatıp yayarsanız yapışmadan rahatça yapabilirsiniz.
Şişleri döküm tavaya enlemesine yerleştirin, ancak yerleştirirken etler tavaya değmeyecek. Şişler tavanın kenarlarına oturacak ve tavanın yaydığı ısıyla pişecek. Kendi bulduğum bu yöntem için diyebilirim ki, lezzeti mangala en yakın pişirme tekniği.
Köfte kebapları arada piştikçe çevirin ki her tarafları eşit bir şekilde pişebilsin.
Süzülen makarnanın üzerine 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karabiber dökün.
Yarım bağ rokayı çok ince olmayacak şekilde kıyın. 3’te 2 bağ taze soğanı da rokalardan biraz daha küçük olacak şekilde kıyın ve makarnaya ekleyin.
Ardından iki kaşıkla alttan üste doğru makarnaları parçalamadan karıştırın. Dilerseniz pişirme suyundan da içine ekleyip biraz daha lezzetlendirebilirsiniz.
Yuvarlak bir tabağın ortasında yuvarlak boşluk bırakıp makarnayı etrafına yayın. Dilerseniz ortaya küçük bir kase de koyabilirsiniz
Kasenin içine 4 -5 çorba kaşığı süzme yoğurt koyun.
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca içine 1 çay kaşığı pul biber koyun ve karıştırarak köpürtün.
Köpüren yağı yoğurdun üzerine gezdirin.
Pişen köfte kebapları da tavadan alıp 1-2 dakika dinlendirirseniz şişten kolayca parçalanmadan çıkacaklardır. Parçalanır gibi olurlarsa elinizle biraz itip destek verebilirsiniz.
Makarnaların üzerine köfteleri her tarafına dizince adana esintili makarna salatası ve köfte kebaplarınız afiyetle, sevdiklerinizle beraber yemeniz için sizi bekliyor56ABBD68-98B4-4C76-835F-76AF794CCB84.jpeg56ABBD68-98B4-4C76-835F-76AF794CCB84.jpeg
 

EsLim

Yönetim
Grafiker
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
280
Tepkime puanı
382
Puanları
63
Konum
Forumkeyfi.Net
İçindekiler
MAKARNASI İÇİN:
1 paket burgu makarna
6 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaş karabiber
2 litre acı şalgam suyu
2/3 bağ taze soğan
Yarım bağ roka
KÖFTE KEBABI İÇİN:
250 gr tek çekim yağlı döş kıyma
2 adet acı sivri biber
3 adet tatlı sivri biber
Yarım kırmızı acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
ÜZERİNE:
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

8 adet yassı tahta şişi birkaç saat öncesinden suya bırakıp ıslatın. Böylece tavada pişerken şişler yanmayacak.
2 litre acı şalgam suyunu geniş bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın.
İçine 6 diş sarımsağı kıyıp ekleyin.
Şalgam kaynayınca içine 1 paket burgu makarnayı ilave edin. Burgu makarna tırtıklı olduğu için sosu arasına girebiliyor ve böylece hem sosun hem makarnanın tadını çok güzel alabiliyorsunuz.
Kaynayan şalgam suyuna 1 paket burgu makarnayı tencereye ekleyin ve tekrar kaynayana kadar kapağını kapatın.
Paket üzerinde yazan pişirme süresine göre pişirin. Bizim pakette 11 dakika yazıyor o yüzden 11 dakika pişireceğim.
Bu sırada tercihen dikdörtgen bir döküm tavayı ocağa koyup ısıtmaya başlayın. Adana kebap esintili köfte için yarım kırmızı acı biberi, 2 adet acı sivri biberi, 3 adet tatlı sivri biberi ve 2 diş sarımsağı zırhtan geçirir gibi bıçakla incecik kıyın.
250 gr tek çekim dana döş kıyma ile karıştırıp yoğurun. Kıymayı isterseniz %30 kuzu %70 dana olarak da olabilirsiniz. Böylece daha da yağlı bir kıymanız olacaktır. Birer çay kaşığı pul biber ve tuz ilave edin.
Ardından harcı 8 eşit bezeye ayırın.
Bu sırada pişen harika renkli makarnayı süzüp biraz soğuması için bekletin. Eğer arada çok vakit geçer de makarnalar birbirlerine yapışırsa haşlama suyunu üzerinden bir kepçe ile biraz geçirip parçalanmadan ayırabilirsiniz.
Her bir bezeyi tekrar ikiye bölüp bir şişte iki küçük köfte- kebap olacak şekilde şişlere takın.
Takarken elinizin ayasını ıslatıp yayarsanız yapışmadan rahatça yapabilirsiniz.
Şişleri döküm tavaya enlemesine yerleştirin, ancak yerleştirirken etler tavaya değmeyecek. Şişler tavanın kenarlarına oturacak ve tavanın yaydığı ısıyla pişecek. Kendi bulduğum bu yöntem için diyebilirim ki, lezzeti mangala en yakın pişirme tekniği.
Köfte kebapları arada piştikçe çevirin ki her tarafları eşit bir şekilde pişebilsin.
Süzülen makarnanın üzerine 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karabiber dökün.
Yarım bağ rokayı çok ince olmayacak şekilde kıyın. 3’te 2 bağ taze soğanı da rokalardan biraz daha küçük olacak şekilde kıyın ve makarnaya ekleyin.
Ardından iki kaşıkla alttan üste doğru makarnaları parçalamadan karıştırın. Dilerseniz pişirme suyundan da içine ekleyip biraz daha lezzetlendirebilirsiniz.
Yuvarlak bir tabağın ortasında yuvarlak boşluk bırakıp makarnayı etrafına yayın. Dilerseniz ortaya küçük bir kase de koyabilirsiniz
Kasenin içine 4 -5 çorba kaşığı süzme yoğurt koyun.
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca içine 1 çay kaşığı pul biber koyun ve karıştırarak köpürtün.
Köpüren yağı yoğurdun üzerine gezdirin.
Pişen köfte kebapları da tavadan alıp 1-2 dakika dinlendirirseniz şişten kolayca parçalanmadan çıkacaklardır. Parçalanır gibi olurlarsa elinizle biraz itip destek verebilirsiniz.
Makarnaların üzerine köfteleri her tarafına dizince adana esintili makarna salatası ve köfte kebaplarınız afiyetle, sevdiklerinizle beraber yemeniz için sizi bekliyorEkli dosyayı görüntüle 1012Ekli dosyayı görüntüle 1012
Farklı bir tarif fikir ballimmm denenebilir emeğine sağlık ??
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
374
Tepkime puanı
4,856
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
İçindekiler
MAKARNASI İÇİN:
1 paket burgu makarna
6 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaş karabiber
2 litre acı şalgam suyu
2/3 bağ taze soğan
Yarım bağ roka
KÖFTE KEBABI İÇİN:
250 gr tek çekim yağlı döş kıyma
2 adet acı sivri biber
3 adet tatlı sivri biber
Yarım kırmızı acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
ÜZERİNE:
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

8 adet yassı tahta şişi birkaç saat öncesinden suya bırakıp ıslatın. Böylece tavada pişerken şişler yanmayacak.
2 litre acı şalgam suyunu geniş bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın.
İçine 6 diş sarımsağı kıyıp ekleyin.
Şalgam kaynayınca içine 1 paket burgu makarnayı ilave edin. Burgu makarna tırtıklı olduğu için sosu arasına girebiliyor ve böylece hem sosun hem makarnanın tadını çok güzel alabiliyorsunuz.
Kaynayan şalgam suyuna 1 paket burgu makarnayı tencereye ekleyin ve tekrar kaynayana kadar kapağını kapatın.
Paket üzerinde yazan pişirme süresine göre pişirin. Bizim pakette 11 dakika yazıyor o yüzden 11 dakika pişireceğim.
Bu sırada tercihen dikdörtgen bir döküm tavayı ocağa koyup ısıtmaya başlayın. Adana kebap esintili köfte için yarım kırmızı acı biberi, 2 adet acı sivri biberi, 3 adet tatlı sivri biberi ve 2 diş sarımsağı zırhtan geçirir gibi bıçakla incecik kıyın.
250 gr tek çekim dana döş kıyma ile karıştırıp yoğurun. Kıymayı isterseniz %30 kuzu %70 dana olarak da olabilirsiniz. Böylece daha da yağlı bir kıymanız olacaktır. Birer çay kaşığı pul biber ve tuz ilave edin.
Ardından harcı 8 eşit bezeye ayırın.
Bu sırada pişen harika renkli makarnayı süzüp biraz soğuması için bekletin. Eğer arada çok vakit geçer de makarnalar birbirlerine yapışırsa haşlama suyunu üzerinden bir kepçe ile biraz geçirip parçalanmadan ayırabilirsiniz.
Her bir bezeyi tekrar ikiye bölüp bir şişte iki küçük köfte- kebap olacak şekilde şişlere takın.
Takarken elinizin ayasını ıslatıp yayarsanız yapışmadan rahatça yapabilirsiniz.
Şişleri döküm tavaya enlemesine yerleştirin, ancak yerleştirirken etler tavaya değmeyecek. Şişler tavanın kenarlarına oturacak ve tavanın yaydığı ısıyla pişecek. Kendi bulduğum bu yöntem için diyebilirim ki, lezzeti mangala en yakın pişirme tekniği.
Köfte kebapları arada piştikçe çevirin ki her tarafları eşit bir şekilde pişebilsin.
Süzülen makarnanın üzerine 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karabiber dökün.
Yarım bağ rokayı çok ince olmayacak şekilde kıyın. 3’te 2 bağ taze soğanı da rokalardan biraz daha küçük olacak şekilde kıyın ve makarnaya ekleyin.
Ardından iki kaşıkla alttan üste doğru makarnaları parçalamadan karıştırın. Dilerseniz pişirme suyundan da içine ekleyip biraz daha lezzetlendirebilirsiniz.
Yuvarlak bir tabağın ortasında yuvarlak boşluk bırakıp makarnayı etrafına yayın. Dilerseniz ortaya küçük bir kase de koyabilirsiniz
Kasenin içine 4 -5 çorba kaşığı süzme yoğurt koyun.
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca içine 1 çay kaşığı pul biber koyun ve karıştırarak köpürtün.
Köpüren yağı yoğurdun üzerine gezdirin.
Pişen köfte kebapları da tavadan alıp 1-2 dakika dinlendirirseniz şişten kolayca parçalanmadan çıkacaklardır. Parçalanır gibi olurlarsa elinizle biraz itip destek verebilirsiniz.
Makarnaların üzerine köfteleri her tarafına dizince adana esintili makarna salatası ve köfte kebaplarınız afiyetle, sevdiklerinizle beraber yemeniz için sizi bekliyorEkli dosyayı görüntüle 1012Ekli dosyayı görüntüle 1012
Uffff ?eline sağlık premsesim
 
Z

ZehiR

Ziyaretçi
İçindekiler
MAKARNASI İÇİN:
1 paket burgu makarna
6 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaş karabiber
2 litre acı şalgam suyu
2/3 bağ taze soğan
Yarım bağ roka
KÖFTE KEBABI İÇİN:
250 gr tek çekim yağlı döş kıyma
2 adet acı sivri biber
3 adet tatlı sivri biber
Yarım kırmızı acı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
ÜZERİNE:
5 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

8 adet yassı tahta şişi birkaç saat öncesinden suya bırakıp ıslatın. Böylece tavada pişerken şişler yanmayacak.
2 litre acı şalgam suyunu geniş bir tencereye koyup kaynatmaya başlayın.
İçine 6 diş sarımsağı kıyıp ekleyin.
Şalgam kaynayınca içine 1 paket burgu makarnayı ilave edin. Burgu makarna tırtıklı olduğu için sosu arasına girebiliyor ve böylece hem sosun hem makarnanın tadını çok güzel alabiliyorsunuz.
Kaynayan şalgam suyuna 1 paket burgu makarnayı tencereye ekleyin ve tekrar kaynayana kadar kapağını kapatın.
Paket üzerinde yazan pişirme süresine göre pişirin. Bizim pakette 11 dakika yazıyor o yüzden 11 dakika pişireceğim.
Bu sırada tercihen dikdörtgen bir döküm tavayı ocağa koyup ısıtmaya başlayın. Adana kebap esintili köfte için yarım kırmızı acı biberi, 2 adet acı sivri biberi, 3 adet tatlı sivri biberi ve 2 diş sarımsağı zırhtan geçirir gibi bıçakla incecik kıyın.
250 gr tek çekim dana döş kıyma ile karıştırıp yoğurun. Kıymayı isterseniz %30 kuzu %70 dana olarak da olabilirsiniz. Böylece daha da yağlı bir kıymanız olacaktır. Birer çay kaşığı pul biber ve tuz ilave edin.
Ardından harcı 8 eşit bezeye ayırın.
Bu sırada pişen harika renkli makarnayı süzüp biraz soğuması için bekletin. Eğer arada çok vakit geçer de makarnalar birbirlerine yapışırsa haşlama suyunu üzerinden bir kepçe ile biraz geçirip parçalanmadan ayırabilirsiniz.
Her bir bezeyi tekrar ikiye bölüp bir şişte iki küçük köfte- kebap olacak şekilde şişlere takın.
Takarken elinizin ayasını ıslatıp yayarsanız yapışmadan rahatça yapabilirsiniz.
Şişleri döküm tavaya enlemesine yerleştirin, ancak yerleştirirken etler tavaya değmeyecek. Şişler tavanın kenarlarına oturacak ve tavanın yaydığı ısıyla pişecek. Kendi bulduğum bu yöntem için diyebilirim ki, lezzeti mangala en yakın pişirme tekniği.
Köfte kebapları arada piştikçe çevirin ki her tarafları eşit bir şekilde pişebilsin.
Süzülen makarnanın üzerine 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çay kaşığı karabiber dökün.
Yarım bağ rokayı çok ince olmayacak şekilde kıyın. 3’te 2 bağ taze soğanı da rokalardan biraz daha küçük olacak şekilde kıyın ve makarnaya ekleyin.
Ardından iki kaşıkla alttan üste doğru makarnaları parçalamadan karıştırın. Dilerseniz pişirme suyundan da içine ekleyip biraz daha lezzetlendirebilirsiniz.
Yuvarlak bir tabağın ortasında yuvarlak boşluk bırakıp makarnayı etrafına yayın. Dilerseniz ortaya küçük bir kase de koyabilirsiniz
Kasenin içine 4 -5 çorba kaşığı süzme yoğurt koyun.
Küçük bir tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızınca içine 1 çay kaşığı pul biber koyun ve karıştırarak köpürtün.
Köpüren yağı yoğurdun üzerine gezdirin.
Pişen köfte kebapları da tavadan alıp 1-2 dakika dinlendirirseniz şişten kolayca parçalanmadan çıkacaklardır. Parçalanır gibi olurlarsa elinizle biraz itip destek verebilirsiniz.
Makarnaların üzerine köfteleri her tarafına dizince adana esintili makarna salatası ve köfte kebaplarınız afiyetle, sevdiklerinizle beraber yemeniz için sizi bekliyorEkli dosyayı görüntüle 1012Ekli dosyayı görüntüle 1012
Bunuda öğreneyim mi :):)
 

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
374
Tepkime puanı
4,856
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
Akşamki yemek belli oldu ?