Saglıkıı tatli Kajulu Hurma Bar

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Reçel Tarifleri ve Tatlılar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan Saglıkıı tatli Kajulu Hurma Bar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 250 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Reçel Tarifleri ve Tatlılar
Konu Başlığı Saglıkıı tatli Kajulu Hurma Bar
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
Kajulu Hurma Bar Tarifi İçin Malzemeler
100 gram hurma
100 gram kaju
1 adet portakal kabuğunun rendesi
2 yemek kaşığı kakao

Kajulu Hurma Bar Tarifinin Püf Noktası
Kullanacağınız hurmaların kabukları çok sert ise sıcak suda birkaç dakika bekleterek kabuklarını soyabilirsiniz. Streç filmle şekil verdiğiniz karışımı buzlukta bekletmeniz, barların şeklini korumasını ve muntazam bir şekilde dilimlenmesini sağlayacaktır.

Kajulu Hurma Bar Tarifi Nasıl Yapılır?
Hurmaların çekirdeklerini ayırın, çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları blenderdan geçirin.
Kajuları da blenderdan geçirerek toz haline getirin.
Tüm malzemeleri karıştırın, koyu ve homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun.
Karışımı streç film içerisine alarak bar şekli verin, yarım saat buzlukta bekletin.
Buzluktan çıkararak istediğiniz büyüklükte kesin ve servis edin.
Kajulu Hurma Bar Tarifinin Servis Önerisi
Barları kare kare keserek lokmalık atıştırmalıklar elde edebilir, toz haline getirilmiş kuruyemişlere ya da hindistan cevizine bulayarak da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Tarifte kaju kullanılmış siz Badem ile değiştirebilesiniz. :)