TEREYAĞLI PASTANE AÇMASI|Hamur

  • Konbuyu başlatan MeLiS
  • Başlangıç tarihi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Hamur işleri, Makarna ve Pilavlar kategorisinde MeLiS tarafından oluşturulan TEREYAĞLI PASTANE AÇMASI|Hamur başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 300 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Hamur işleri, Makarna ve Pilavlar
Konu Başlığı TEREYAĞLI PASTANE AÇMASI|Hamur
Konbuyu başlatan MeLiS
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan MeLiS
M

MeLiS

Ziyaretçi
TEREYAĞLI PASTANE AÇMASI|Hamur işleri|
Farkli tatlar farkli lezzetler:))
Kolay ve Lezzetli
Güzel tarifleri kaçırmamak için SAYFAMIZI BEĞENMEYİ UNUTMAYIN
?Beğenip Paylaşan Eller Dert Görmesin inşaAllah ?‍♀️?❤
PASTANE AÇMASI___
Püf Noktalar :
✔Hamurunuzu mutlaka 3/4 dakika yoğurun kaliteli bir hamur olur.
✔Tepsi mayası için şekil verdikten sonra,ılık bir ortamda 25/30 dakika bekletin (2 kat kabarmış olmali).
✔Açma şeklini isteğinize göre yapabilirsiniz.
✔Bu Tarifi Poğaça hamuru olarakta kullanabilirsiniz Şahane olur
✔Her ne kadar ismi Pastane açması olsada, Pastanedikerden hem kullandığımiz kaliteli malzeme hemde Lezzet olarak Çok daha Lezzetlidir. .
✔Yapıcak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun.

Buyrun Malzemeler⤵
➡2 tepsi büyük boy Açma çıkıyor.
➡Kullandığım ölçü :250 ml su bardağı
•2 Yumurta
•2 Yumurta Akı (sarısı yüzeyine sürülücek)
•1 su bardağı Süt
•1 su bardağı Yoğurt
•1 su bardağı Siviyag
•6 tatlı kaşığı Şeker
•2 tatlı kaşığı Tuz (hafif Tepeli)
•1 paket Yaşmaya (veya 2 paket Toz maya)
•6,5 - 7 su bardağı Un (dikkatli ekleyin lütfen)

Açmak için :
•90 gr Tereyağ

Pişme Süresi :
•Önceden ısınmış alt üst ayar 200°Fırında yaklaşık 35/40 dakika Pisicek.
Kolay Gelsin
Afiyet olsun....