Vücudunuzda İltihaplanma Olduğunun 14 Belirtisi

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Diğer Hastalıklar kategorisinde DeNiZ tarafından oluşturulan Vücudunuzda İltihaplanma Olduğunun 14 Belirtisi başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 297 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Diğer Hastalıklar
Konu Başlığı Vücudunuzda İltihaplanma Olduğunun 14 Belirtisi
Konbuyu başlatan DeNiZ
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeNiZ

DeNiZ

Yönetim
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
2,081
Tepkime puanı
3,188
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim.Com
Vücutta iltihap olduğunun belirtileri göz ardı edilmemesi gereken belirtilerdir. İltihabın tüm hastalıkların kökü olduğu söylenebilir. Vücuttaki iltihap gözle görülemese de, düzgün beslenmiyorsanız ve egzersiz yapmıyorsanız var olduğuna emin olabilirsiniz. İltihaplanma vücudun strese karşı doğal tepkisidir. Vücudunuz iltihaplanmaya başladığında kilo alımı, migren, alerji, soğuk algınlığı gibi nispeten çok ciddi olmayan durumlardan gut, kalp hastalığı, felç, diyabet, Alzheimer ve hatta kanser gibi çok daha ciddi hastalıklar için risk altında olursunuz.
Günümüzün hızlı tempolu ve toksin dolu dünyasında yaşıyorsanız, çok sağlıklı olsanız bile vücudunuzda iltihaplanma olacaktır. Asıl soru bu konuda ne yapmamız gerektiğidir.

Vücutta İltihaplanma Nasıl Başlar?

Vücuttaki iltihaplanmanın bağırsaklarımızda başladığını söylesek şaşırır mıydınız?

İnsanlar sindirim sistemlerini bir hastalık kaynağı olarak görmezden gelme eğilimindedir. Ancak bağırsaklar bağışıklık sisteminin yaklaşık yüzde 70’ine ev sahipliği yapar ve immünoglobulin A (IgA) hücrelerimizin (bağışıklık hücreleri) yüzde 80 veya daha fazlasını içinde barındırırlar.

Bağırsaklarımızın düşündüğümüzden çok daha büyük olduğunu hesaba kattığınızda bu gerçek size çok daha mantıklı gelecektir. Şöyle ki, bağırsaklarımız düz bir şekilde uzatılsa iki teniz kortunu kapsayacak karmaşık bir yarı geçirgen astardan meydana gelmektedir.
İltihaplanmanın başladığı zaman, bağırsaklarımızın geçirgenliğinin çeşitli kimyasallara ve koşullara bağlı olarak düzensizleşmeye başladığı zamandır. Örneğin, her akşam alkol almanız tiroid hormonlarınızın düzensizleşmesine veya uzun bir çalışma gününden sonra iki saat trafikte vakit geçirmeniz kortizol hormonu seviyenizin yükselmesine neden olabilir. Her ikisi de bağırsak astarınızı daha geçirgen hale getirebilir.

Bu da toksinler, virüsler, bakteriler ve hatta sindirilmiş gıdalar gibi şeylerin bu astardaki daha büyük deliklerden kan dolaşımına girmesine izin verir. Geçirgen Bağırsak Sendromu olarak bilinen bu durum, iltihaplanma ve vücut sağlığının freni patlamış yokuş aşağı giden bir kamyon misali hızlı bir şekilde kötüleşmesinin başlangıcı olur.

Geçirgen bağırsak sendromu nedeniyle tekrarlanan hasar, nihayetinde mikrovillius adlı verilen bağırsaklarınızdaki hücrelerin içinde, üzerinde ve çevresinde bulunan, emilim ve salgılanmaya yardımcı olan küçük yapıları tahrip eder.

Mikrovillius hasar gördüğünde, sindirim için gerekli besinleri ve enzimleri işleyemez ve kullanamaz. Bu da sindirim sisteminizin sonunda bozulmasına neden olur.

Bu olduğunda, vücudunuz bir alarm gönderir ve bağırsaktan sızan sindirilmemiş gıda parçacıkları veya virüsler gibi yabancı cisimlere karşı bir saldırı başlatır. Ve bu saldırının bir parçası olarak vücut iltihaplanmaya başlar. Bu iltihaplanma alerjik reaksiyonlara ve diğer hastalıklara neden olur.

Vücuttaki İltihaplanmanın Türleri

Vücuttaki iltihaplanma akut ve kronik olmak üzere iki tip olabilir. Yaralanmaya bağlı iltihaplanma, akut iltihaplanma için iyi bir örnektir. Vücut bir travma sonrası şişmeye yol açan kimyasallar üretir. Böylece iyileşme sürecine yardımcı olmak için vücudunuza daha fazla zarar gelmesini önlemek adına beyaz kan hücreleri üretir.

Yaralanmaz iyileşmezse veya sürekli olarak daha fazla yaralanmaya maruz kalırsanız, sonunda kronik iltihaplanmaya dönüşebilir. Ve bu sürekli iltihaplanma organlarınızı, sinirlerinizi, dokularınızı, eklemlerinizi ve kaslarınızı, kısaca vücudunuzun her bölümünü etkilemeye başlar.

Vücudumuz yediğimiz yiyecekler, soluduğumuz hava ve hatta kullandığımız günlük ürünler de dahil olmak üzere hemen hemen her şeyde var olan toksinler tarafından bombalandığından, sonunda bağışıklık sisteminiz aşırı yüklenir ve hastalık devreye girer.

Vücuttaki İltihaplanmayı Tetikleyen Maddeler

Birçok araştırma, hastalıkları gıdalarla ilişkilendiriyor. Bazı gıdaların kesinlikle sağlıklı olmadığını biliyoruz. Ancak bazı gıdalar var ki, “inflamatuar gıdalar” olarak kabul ediliyor.

Bugün, organik olmayan hemen hemen her şeyde gıda katkı maddeleri var. Ve şimdi, doğal gibi görünen bazı gıdaların bile tetikleyici olabileceğiniz fark etmeye başlıyoruz.
Vücuttaki iltihaplanmayı tetikleyen bu maddeler arasında rafine şeker, kimyasal katkı maddeleri, GDO’lar, yapay boyalar ve işlenmiş tüm gıdalar bulunuyor. Tüm bunlar bağırsaklardaki iltihabı tetikler ve yıkıcı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Vücuttaki İltihaplanmanın En Büyük Nedeni: Stres

Gıda ve kimyasallar tek tetikleyici değildir. Stres vücuttaki iltihaplanmanın en büyük nedenlerinden biridir.

Stresi her zamana hastalıkla ilişkilendirmememizin nedenlerinden biri, vücudumuza zarar vermesinin zaman almasıdır. Ancak uzun süreli stres altında olan herkes bunun ölümcül olabileceğini söyleyecektir.

Şimdi tüm bunları bildiğinize göre, vücutta iltihap olduğunun belirtileri listesine göz atarak iş işten geçmeden hasarı sınırlayabilirsiniz.

Vücutta İltihap Olduğunun 14 Belirtisi

  1. Kronik yorgunluk
  2. Akne
  3. Yeme isteği
  4. Aşırı yemek
  5. Açıklanamayan kilo alımı (daha fazla yemek yemeyle ilişkili değil)
  6. Şişkinlik
  7. Ödem
  8. İshal veya kabızlık
  9. Yüksek tansiyon
  10. Ülser
  11. Eklem ağrısı
  12. Sertlik
  13. Kızarıklık
  14. İrritabl Bağırsak Sendromu (İBS)