BAYAT EKMEK BÖREĞİ
Malzemeler;
Yarım ekmekten biraz fazla küp küp doğranmış bayat ekmek dilimler.
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
yarım fincan zeytinyağı
Arasına;
Maydanoz
Peynir
Dilerseniz de biraz kaşar rendesi
Hazırlanışı;
Küp küp doğranmış bayat ekmeklerimiz derin bir kaba alalım.
Başka bir kapta yumurta, süt, tuz, pul biber ve zeytinyağı karıştırıp bayat ekmeklerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Ekmek harcımızın yarısını yağlanmış tavaya yayalım.
Ortasına peynir ve maydanoz karışımı serpip kalan ekmekli karışımida tavamıza yerleştirelim.
Tavamızın kapağını kapatıp böreğin alt kısmının kızarmasını bekleyelim.
Alt kısmı kızaran böreğimizi tabak yardımıyla tavadan alalım.
Tavamızı tekrar yağlayıp böreğin pişmeyen tarafı alta gelecek şekilde tekrar tavamıza koyalım ve kapağını kapatıp diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.
Böreğimizin iki tarafı da kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun inşallah.
Malzemeler;
Yarım ekmekten biraz fazla küp küp doğranmış bayat ekmek dilimler.
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
yarım fincan zeytinyağı
Arasına;
Maydanoz
Peynir
Dilerseniz de biraz kaşar rendesi
Hazırlanışı;
Küp küp doğranmış bayat ekmeklerimiz derin bir kaba alalım.
Başka bir kapta yumurta, süt, tuz, pul biber ve zeytinyağı karıştırıp bayat ekmeklerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Ekmek harcımızın yarısını yağlanmış tavaya yayalım.
Ortasına peynir ve maydanoz karışımı serpip kalan ekmekli karışımida tavamıza yerleştirelim.
Tavamızın kapağını kapatıp böreğin alt kısmının kızarmasını bekleyelim.
Alt kısmı kızaran böreğimizi tabak yardımıyla tavadan alalım.
Tavamızı tekrar yağlayıp böreğin pişmeyen tarafı alta gelecek şekilde tekrar tavamıza koyalım ve kapağını kapatıp diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.
Böreğimizin iki tarafı da kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun inşallah.