Zaman tasarruf zamanı herşeyi değerlendirmeli

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Günün Yemeği kategorisinde Aybala tarafından oluşturulan Zaman tasarruf zamanı herşeyi değerlendirmeli başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 407 kez görüntülenmiş, 1 yorum ve 2 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Günün Yemeği
Konu Başlığı Zaman tasarruf zamanı herşeyi değerlendirmeli
Konbuyu başlatan Aybala
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan DeNiZ

Aybala

Işıkları kapadım benibulmak isteyen kendini yaksın
Admin
Katılım
2 Nis 2020
Mesajlar
377
Tepkime puanı
4,862
Puanları
113
Konum
Forum keyfi.net
BAYAT EKMEK BÖREĞİ
Malzemeler;
Yarım ekmekten biraz fazla küp küp doğranmış bayat ekmek dilimler.
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
yarım fincan zeytinyağı
Arasına;
Maydanoz
Peynir
Dilerseniz de biraz kaşar rendesi
Hazırlanışı;
Küp küp doğranmış bayat ekmeklerimiz derin bir kaba alalım.
Başka bir kapta yumurta, süt, tuz, pul biber ve zeytinyağı karıştırıp bayat ekmeklerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Ekmek harcımızın yarısını yağlanmış tavaya yayalım.
Ortasına peynir ve maydanoz karışımı serpip kalan ekmekli karışımida tavamıza yerleştirelim.
Tavamızın kapağını kapatıp böreğin alt kısmının kızarmasını bekleyelim.
Alt kısmı kızaran böreğimizi tabak yardımıyla tavadan alalım.
Tavamızı tekrar yağlayıp böreğin pişmeyen tarafı alta gelecek şekilde tekrar tavamıza koyalım ve kapağını kapatıp diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.
Böreğimizin iki tarafı da kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun inşallah.
 

DeNiZ

Yönetim
Katılım
26 Mar 2020
Mesajlar
2,081
Tepkime puanı
3,189
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim.Com
BAYAT EKMEK BÖREĞİ
Malzemeler;
Yarım ekmekten biraz fazla küp küp doğranmış bayat ekmek dilimler.
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
yarım fincan zeytinyağı
Arasına;
Maydanoz
Peynir
Dilerseniz de biraz kaşar rendesi
Hazırlanışı;
Küp küp doğranmış bayat ekmeklerimiz derin bir kaba alalım.
Başka bir kapta yumurta, süt, tuz, pul biber ve zeytinyağı karıştırıp bayat ekmeklerin üzerine ilave edelim ve güzelce karıştıralım.
Ekmek harcımızın yarısını yağlanmış tavaya yayalım.
Ortasına peynir ve maydanoz karışımı serpip kalan ekmekli karışımida tavamıza yerleştirelim.
Tavamızın kapağını kapatıp böreğin alt kısmının kızarmasını bekleyelim.
Alt kısmı kızaran böreğimizi tabak yardımıyla tavadan alalım.
Tavamızı tekrar yağlayıp böreğin pişmeyen tarafı alta gelecek şekilde tekrar tavamıza koyalım ve kapağını kapatıp diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.
Böreğimizin iki tarafı da kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet şifa olsun inşallah.
Guzel oluyor gulom arada bende yapiyom kahvaltida

Emegine saglik guzel paylasim