DeNiZ
Yönetim
Ispanaklı Yoğurtlu Çorba Tarifi
Malzemeler
- 1,5 - 2 bardak yoğurt
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık tepeleme un
- 1 büyük kase ince kıyılmış ıspanak
- 1 kahve fincanı tel şehriye
- 2 bardak et suyu ,gerisi normal su
Zeytinyağ ve tel şehriyeyi kavuruyoruz. Ispanakları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz ve suyu ekliyoruz. Kenarda ayrı bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın sıcak suyundan yemek kaşığıyla yoğurda su ekleyin (yoğurdu bu aşamada karıştırın) 3-4 yemek kaşığından sonra yoğurdunuzu çorbaya karıştırarak ekleyin çorba kaynayana kadar karıştırın ki kesilmesin.). Çorba kaynarken tuzu ilave ediyoruz.