Fernando Santos: Kazanmayı haketmiştik

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Beşiktaş kategorisinde KaYToKo tarafından oluşturulan Fernando Santos: Kazanmayı haketmiştik başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 130 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Beşiktaş
Konu Başlığı Fernando Santos: Kazanmayı haketmiştik
Konbuyu başlatan KaYToKo
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan KaYToKo

KaYToKo

Yönetim
Katılım
21 Ağu 2022
Mesajlar
227
Tepkime puanı
198
Puanları
43
Konum
BirYerden
Süper Lig'in 30. haftasında Antalyaspor'u ağırlayan Beşiktaş, rakibine 2-1 mağlup olarak art arda 3. maçından da puan kaybıyla ayrıldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"Bunca yıllık futbol hayatımda böyle bir penaltı görmedim"


Santos'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Son 2 maçtan farklı bir maç oldu, ciddi fırsatlar yakaladık. İkinci yarı için söylenecek bir şey yok, olmadı bir türlü. Bunca yıllık futbol hayatımda böyle bir penaltı görmedim, Milot iyi vurdu aslında ama büyük bir şanssızlık yaşadı."
65f600e27ef98526__w1200xh800.jpg

"Bu maçı kazanmayı kesinlikle hak ettik"

"Galatasaray ve bu maçı kazanmayı hak etmiştik, Galatasaray maçında en azından beraberliği hak etmiştik ama bu maçı kazanmayı kesinlikle hak ettik. Artık buna karşı mücadele edeceğiz, yapacak bir şey yok."
65f600e3d481c272__w1200xh800.jpg

"Oyuncularımızı suçlamaya gerek yok"

"Geçen haftaki çok kötü Gaziantep maçından beri iyi bir reaksiyon gösterdik aslında, oyuncularımızı suçlamaya gerek yok. Bu sezonki en iyi ikinci devremizdi diyebilirim ama olmadı. Oyuncularım iyi bir reaksiyon gösterdik, milli arada hazırlanmak için önemli bir süremiz var. Bu sürenin bize iyi geleceğini düşünüyorum."
Müsabakanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Takımın reaksiyonu iyiydi”

Maça kötü başlamadıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Santos şu ifadeleri kullandı:

“Karakter koyarak başlamaya çalıştık ama maalesef erken gollerle geriye düştük. Takımın reaksiyonu iyiydi. İlk yarı fırsatları değerlendiremedik. Ardından penaltıyla 2-0 geri düştük. İkinci yarı takımım inanılmaz bir reaksiyon gösterdi, topu hızlı çevirdik, öndeydik. Hızlı rakip kaleye gittik. Bu sene oynadığımız en iyi oyunlardan birini oyandık, ikinci yarı performansımıza bakarak. Fırsatlar yakaladık ama golü bulamadık. Penaltı pozisyonu için de böyle bir penaltı görmedim Bu maçın hakkı beraberlikti. Ama futbolda bunlar da var. Sonuca bakarak oluyor her şey”
65f60885ddd12136__w1200xh874.jpg

“İstifa gibi bir düşünce aklımın ucundan geçmiyor”

Portekizli çalıştırıcı, istifa etmeyi düşünüp düşünmediğiyle ilgili gelen bir soruya şu cevabı verdi:

“Kariyerimde daha zor durumlarda da çalıştım ve şu an istifa gibi bir düşünce aklımın ucundan geçmiyor. Sonuçlar son 3 maçtır kötü ama bence içeride. Galatasaray maçı ve bugünkü maç, geldiğimiz günden beri oynadığım en iyi maç diyebilirim. Galatasaray maçında da bugün de hak etmediğimiz mağlubiyetler aldık. Göreve geldiğimizde süreç iyi gidiyordu. Tabii sonuç almadığınız zaman kötü oluyor, bu doğal. İkinci yarı performanslarının üzerine gideceğiz. Bunları maça yayamaya çalışacağız. Maç kaybettiğim zaman üçüncülük şansı zor oluyor ama hala şansımız var. Bu oyuncu grubuna güveniyorum onlarla beraber olmak zorundayız. Hedefimiz üçüncülük ve kupa. Bu hedefleri de başaracağımıza inanıyorum”
“İkinci yarı harika bir oyun oynadık”

Oyuncularını eleştiren bir teknik adam olmadığının altını çizen Fernando Santos şu cümlelere yer verdi:

“Onların performanslarıyla ilgili asla ağzımdan bir şey çıkmaz. Onlara güveniyorum, onlarla ilerlemek zorundayız. Gaziantep maçına bakacak olursak agresif değildik, ağır oynadık ama bugün bence iyi bir futbol oynadık. İlk yarı iyi değildik ama ikinci yarı harika bir oyun oynadık. Oyuncularım çok çalıştı. Bugün 3-2’yi bulsaydık şu anki düşünceler farklı olacaktı. 3-2’yi bulacağımız bir maçtı da. Onu hak ettik, gerek her şeyi yaptık. Oyuncularımla beraber bu seneki 2 hedefimizi başaracağız”
65f608aa6a0cd512__w1200xh800.jpg

“Mutsuzum, taraftar çok mutsuz”

Bu yenilgiler sebebiyle uyku uyumakta dahi zorlandığını aktaran tecrübeli teknik direktör şunları dedi:

“Kaybetmek benim tahammül ettiğim bir şey değil. Biz Beşiktaş’ın parçası olduğumuzun farkındayız. Beşiktaş’ın parçasıyken kaybettikten sonra uyumazsınız. Mutsuzum, taraftar çok mutsuz, taraftar mutsuz olduğu için oyuncular da mutsuz. Ama bir şeyleri bırakamayız. Kapasitemizi göstermek zorundayız. İyi ve pozitif olmamız lazım. Bunun acısını hepimiz yaşıyoruz. Taraftar da haklı. Kolay değil, Beşiktaş gibi bir takımın bu kadar maç kaybetmesi. Bence bugün ve hem Galatasaray maçı takım iyi performans gösterdi ama futbolda böyle oluyor. Çok fırsat yakalıyorsunuz ama gol olmuyor. Bunlar futbolun içinde var. Taraftar ne kadar kızgın olsa da beraber bu ligi bitireceğiz”
Santos, Rashica’nın çift vuruş sebebiyle iptal edilen penaltısıyla alakalı da, “İdmanlarda sürekli Rashica penaltı atıyor. Penaltı kaçırdığını da görmedim. Bizim penaltı sıralamamız Cenk, Rashica, Semih, Aboubakar. Bugün penaltıda garip bir durum oldu” değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak : Ensonhaber.Com