Nasıl Yapılır?
Enginarların kararmaması için taze sıkılmış limon suyu kattığınız suda bekletin. Küçük küpler halinde doğradığınız patates ve havuçları orta ateşte 5 dakika haşlayın. Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp dondurulmuş bezelyelerle karıştırın. Az önce haşladığınız sebzelerin suyunu süzerek bezelyeli karışıma katın. Enginarları suyun içinden alarak çukur kısımları üstte kalacak şekilde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin ve ortalarını bu karışımla doldurun. Bir kenarda taze sıkılmış portakal suyu, içme suyu ve bir adet limon suyunu; toz şeker, zeytinyağı ve tuz ekleyerek ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı enginarların üzerinde gezdirin ve kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dereotu da ekleyerek tamamlayın afiyet olsun
abi gel yiyelim