En çok mesaj

Kullanıcı
Mesajı

Günün yemeği benden size enginar

[XFB] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Günün Yemeği kategorisinde Prenses tarafından oluşturulan Günün yemeği benden size enginar başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 556 kez görüntülenmiş, 3 yorum ve 6 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Günün Yemeği
Konu Başlığı Günün yemeği benden size enginar
Konbuyu başlatan Prenses
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan Esra_Liman

KadiR

Yönetim
Katılım
24 Mar 2020
Mesajlar
2,020
Tepkime puanı
2,189
Puanları
113
Konum
Radyosohbetim
Tamam ıyı guzel günün yemegini gördükde ne zaman yemek yıycez ısmarlayanda yok kı :)
 

Prenses

Kayıtlı Üye
Katılım
27 Mar 2020
Mesajlar
710
Tepkime puanı
1,068
Puanları
93
Konum
istanbul
Nasıl Yapılır?
Enginarların kararmaması için taze sıkılmış limon suyu kattığınız suda bekletin. Küçük küpler halinde doğradığınız patates ve havuçları orta ateşte 5 dakika haşlayın. Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp dondurulmuş bezelyelerle karıştırın. Az önce haşladığınız sebzelerin suyunu süzerek bezelyeli karışıma katın. Enginarları suyun içinden alarak çukur kısımları üstte kalacak şekilde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin ve ortalarını bu karışımla doldurun. Bir kenarda taze sıkılmış portakal suyu, içme suyu ve bir adet limon suyunu; toz şeker, zeytinyağı ve tuz ekleyerek ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı enginarların üzerinde gezdirin ve kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dereotu da ekleyerek tamamlayın afiyet olsun
Tamam ıyı guzel günün yemegini gördükde ne zaman yemek yıycez ısmarlayanda yok kı :)
abi gel yiyelim
 

Esra_Liman

Admin
Kayıtlı Üye
Yönetim
Grafiker
Katılım
30 Mar 2020
Mesajlar
171
Tepkime puanı
394
Puanları
63
Konum
Ok
Nasıl Yapılır?
Enginarların kararmaması için taze sıkılmış limon suyu kattığınız suda bekletin. Küçük küpler halinde doğradığınız patates ve havuçları orta ateşte 5 dakika haşlayın. Kuru soğanı küçük küçük doğrayıp dondurulmuş bezelyelerle karıştırın. Az önce haşladığınız sebzelerin suyunu süzerek bezelyeli karışıma katın. Enginarları suyun içinden alarak çukur kısımları üstte kalacak şekilde geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin ve ortalarını bu karışımla doldurun. Bir kenarda taze sıkılmış portakal suyu, içme suyu ve bir adet limon suyunu; toz şeker, zeytinyağı ve tuz ekleyerek ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı enginarların üzerinde gezdirin ve kısık ateşte 40-45 dakika pişirin. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dereotu da ekleyerek tamamlayın afiyet olsun

abi gel yiyelim