- 6 kalem pirzola
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- 2-3 adet domates
- 4-5 adet yeşil biber
- 3-4 adet kapya biber
- 6-7 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı kadar sıcak su
- Üzerine koymak için ;
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı (orijinal tarifte kuyruk yağı da kullanılıyor)
Keskin Tava Tarifi'nin Yapılışı
- Pirzolalar ile zeytinyağı, baharatlar ve tuzu güzelce harmanlayıp üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında birkaç saat bekletin.
- Kabukları soyulmuş domatesleri ister güvece ister küçük boy borcamın tabanına boş yer kalmayacak şekilde dizin.
- Üzerine ikişer parmak kalınlığında iri iri doğranmış biberleri ve aralara da kabukları soyulmuş bütün haldeki sarımsakları serpiştirin.
- Marine ettiğiniz pirzolaları en üste yerleştirip sıcak suyla açtığınız salçayı yemeğin üzerine gezdirin.
- Üzerlerine tereyağı parçalarını paylaştırın ve önce yağlı kağıt ile kapatın, ardından alüminyum folyo ile üzerini sıkıca kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 1, 5 saat kadar pişirin.
- Fırınınız hızlı pişiriyor ise bu süre 10-15 dk azalacaktır.
- Yemeğin üzerini açıp bir 10 dk kadar da kızarana dek pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.