Keskin Tava

BayWanted

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Haz 2023
Mesajlar
110
Tepkime puanı
26
Puanları
28
Konum
Kırıkkale
  • 6 kalem pirzola
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • 2-3 adet domates
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 3-4 adet kapya biber
  • 6-7 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı kadar sıcak su
  • Üzerine koymak için ;
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı (orijinal tarifte kuyruk yağı da kullanılıyor)
  • Keskin Tava Tarifi'nin Yapılışı​

    1. Pirzolalar ile zeytinyağı, baharatlar ve tuzu güzelce harmanlayıp üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında birkaç saat bekletin.
    2. Kabukları soyulmuş domatesleri ister güvece ister küçük boy borcamın tabanına boş yer kalmayacak şekilde dizin.
    3. Üzerine ikişer parmak kalınlığında iri iri doğranmış biberleri ve aralara da kabukları soyulmuş bütün haldeki sarımsakları serpiştirin.
    4. Marine ettiğiniz pirzolaları en üste yerleştirip sıcak suyla açtığınız salçayı yemeğin üzerine gezdirin.
    5. Üzerlerine tereyağı parçalarını paylaştırın ve önce yağlı kağıt ile kapatın, ardından alüminyum folyo ile üzerini sıkıca kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 1, 5 saat kadar pişirin.
    6. Fırınınız hızlı pişiriyor ise bu süre 10-15 dk azalacaktır.
    7. Yemeğin üzerini açıp bir 10 dk kadar da kızarana dek pişirin ve sıcak sıcak servis edin. Deneyenlere afiyet olsun.🙂
 

Ekli dosyalar

  • kirikkalenin-parmak-yedirten-lezzeti-keskin-tava.jpeg
    kirikkalenin-parmak-yedirten-lezzeti-keskin-tava.jpeg
    107.4 KB · Görüntüleme: 0
  • kirikkalenin-parmak-yedirten-lezzeti-keskin-tava.jpg
    kirikkalenin-parmak-yedirten-lezzeti-keskin-tava.jpg
    105.3 KB · Görüntüleme: 0