DeNiZ
Yönetim
Manlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tereyağı(2 yemek kaşığı kıymalı harç için)
- 1/2 adet soğan(yemeklik doğranmış)
- 200 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 dal maydanoz(doğranmış)
- 1 adet yufka
- Sıvı yağ- Süt Karışımı İçin:
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
Manlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tavada tereyağı ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymayı da ekleyip, suyunu çekene kadar tekrar kavurun.
- Biber salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra karıştırın ve son olarak doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
- Yufkayı tezgaha serin. Süt ve sıvı yağ karışımını ile yufkayı hafif ıslatın.
- Yufkanın tam ortasına kavurduğunuz kıymalı harcı kare şeklinde yayın.
- Önce üstten, sonra alttan kıymanın üzerine doğru katlayın.
- Süt-sıvı yağ karışımını fırça yardımıyla kalan yufka yüzeylerinin üzerine kare şeklinde katlanana kadar sürün.
- Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve hazırladığınız böreği tavaya koyup arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
- Üzerine çırpılmış yoğurt ve eritilmiş toz kırmızı biberli tereyağı dökerek servis edin.